Epoxy of PU voor wegmarkering of belijning

Een alternatief voor traditionele wegenverf is een 2 componentenverf in de vorm van epoxy of PU. Hieronder lees je alles over hoe wij Eposy toepassen voor het aanleggen van magazijn, parking en sporttreinen.

Epoxy voor wegmarkering en belijning binnen

Epoxy adviseren we vooral voor binnentoepassingen, zoals parkeergarages of –kelders en magazijnen. Dit materiaal is uitstekend bestand tegen hoge belasting, zoals rijdende autobanden en heftrucks die voortdurend keren en draaien.

De mogelijkheden voor epoxy zijn dezelfde als voor wegenverf. We kunnen werken in verschillende kleuren. Alle mogelijke belijning, vormen en vlakken zijn door onze vakmensen perfect aan te brengen. Deze flexibele eigenschappen maakt epoxy uitermate geschikt voor het toepassen van de 5s methode binnen bedrijven of voor het aanbrengen van sportbelijning in sporthallen.

Epoxy voor een langere levensduur

Voor epoxy mag u dan ook rekenen op een langere levensduur zonder slijtageverschijnselen in vergelijking met andere verf soorten zoals wegenverf. Epoxy is bijzonder slag- en stootvast. Epoxy hecht zich bijzonder goed op beton en andere ondergronden (bijvoorbeeld metaal).

Minder snel vuil

Een belijning of wegmarkering in epoxy is gladder, waardoor deze minder snel vuil absorbeert. Het materiaal is minder poreus, wat het ook beter te reinigen maakt. Deze eigenschap is veel minder van toepassing voor wegenverf die we hoofdzakelijk buiten gebruiken.

Epoxy vraagt 12 uur droogtijd

Bij het gebruik van epoxy voor wegmarkering en belijningen is het belangrijk om de vereiste droogtijd te respecteren. Zo geldt er een droogtijd van minimum twaalf uur.

Chemisch bestand

Wegmarkering in epoxy heeft een hoge chemische bestendigheid. Zo geven oliën en vetten weinig problemen.